מתנדב בולט למען ניצולי שואה, אלעד שושן קלושינר, מעודד אתכם לארח או להתארח בזיכרון בסלון, ערב שבו מסופרת עדותם של שורדי השואה, בני הדורות הבאים או מומחה אקדמאי בתחום.
מה זה יוזמת זיכרון בסלון? מדוע היוזמה חשובה כל כך? איך יראה זיכרון בסלון בבית? איך מארחים ואיך מתארחים? האם אפשר לארגן זיכרון בסלון בזום? ומה יקרה למיזם ביום שבו ניצולי השואה כבר לא יהיו איתנו?
אלעד שושן קלושינר: "אחת היוזמות החשובות ביותר לניצולי שואה היא זיכרון בסלון"
זיכרון בסלון מייצג את החשיבות של זיכרון השואה וסיפורי הניצולים, היוזמה מאפשרת לציין את ערב יום השואה וכן ימים נוספים בהם אנשים מעוניינים להמשיך את הזיכרון בסלון הבית ובסגנון ייחודי לכל מפגש.
מיזם זיכרון בסלון מתקיים כבר עשור ברציפות ומעודד רבים לשמוע את הסיפורים, לשאול שאלות ולפרוק מחשבות בנוגע להיסטוריה הקשה, ההווה המאתגר ומה צפוי בעתיד.
כדי לארח או להתארח בזיכרון בסלון לא צריך לעבוד קשה, היכנסו לאתר של "זיכרון בסלון" ובחרו אם אתם רוצים לארח או להתארח, לערב הזיכרון האינטימי 3 חלקים עיקריים: חלק העדות, חלק השיתוף (קריאה, סיפור, תפילה, קטע אומנות ועוד) וחלק דיון ושאלות.
מתנדב פעיל למען ניצולי שואה, אלעד שושן קלושינר, רואה בזיכרון בסלון חובה לכל אחד ואחת מאיתנו: "אנשים מארחים ומתארחים בכל שנה מחדש ויוצרים קהילה המכילה ועוטפת את הניצולים בסיפורים קשים וכואבים שחייבים לשמוע. זיכרון בסלון מאפשר לניצולים, לדורות הבאים וגם למומחים שונים בתחום לספר עדויות שתפקידן להזכיר לנו את מה שעברו בני עמנו ולעולם לא לשכוח", עוד הוסיף שושן קלושינר: "אנחנו לא רחוקים מהיום בו רק הדורות הבאים לניצולי שואה יוכלו לספר את הסיפור האישי של הניצולים בני משפחתם, כל עוד הניצולים איתנו אנחנו צריכים להקדיש להם את הזמן".
אלעד שושן קלושינר מתנדב למען ניצולי שואה והגיל השלישי כבר שנים רבות וממליץ לכם לשלב את ההתנדבות יחד עם הזיכרון בסלון: "תחשבו על השעות הרבות שאנחנו שורפים על צפייה בטלוויזיה, רשתות חברתיות ועיסוקים אחרים. פנאי ומנוחה חשובים, אך הקצאת משאבי הזמן עבור ניצולי השואה והגיל השלישי הם חשובים לא פחות. כבר שנים שאני בוחר לאמץ ניצולת שואה ולהתנדב בשלישי בשלייקס בתל אביב-יפו, אני ממליץ לכולם לשלב התנדבות יחד עם זיכרון בסלון".
זיכרון בסלון ZOOM
בעידן הקורונה וגם בהתחשב מצבם של חלק מניצולי השואה המתקשים להגיע ממקום למקום או לארח, ניתן למצוא פתרון יצרתי ולבצע זיכרון בסלון בזום.
כדי שהערב יצליח כל מה שצריך לעשות הוא לדאוג למספר דברים חשובים: דאגו לזום ללא הגבלת זמן, דאגו שיהיה מי שיפעיל את הזום, הכינו את הערב לפי זמנים (מתי העדות, מתי השיח הפתוח ועוד) סייעו לניצול או לדור הבא אחריו בתפעול הזום שלו, הגבילו את מספר המשתמשים ליצירת תחושת אינטימיות בדומה למפגשים הפרונטליים, קבעו כללים ברורים כמו התחלה מוקדמת יותר למי שמתקשה ופתיחת מצלמות תוך כדי המפגש, הקליטו את המפגש או צלמו מספר צילומי מסך ולבסוף מומלץ להעניק תעודה או להודות לאדם ששיתף בעדות החשובה ותרם להמשך הזיכרון.